ICTEL IT Oplossing Back-up

Wil jij ook als ondernemer de online back-up laten automatiseren? Dit zijn alle voordelen op een rij van een online back-up:

  • Back-up wordt offsite in Nederland opgeslagen;
  • Geen tapes of harddisks meer wisselen;
  • Back-up wordt automatisch zonder menselijke handelingen gemaakt;
  • Back-up wordt encrypted opgeslagen;
  • Terug in de tijd? Geen probleem!;
  • Eenvoudige installatie;
  • De restore kan snel worden uitgevoerd;
  • Het is een betaalbare oplossing. (Er zijn al mogelijkheden vanaf € 15 per maand).

Image back-up

Image back-up is een volledige back-up die een image maakt van een complete omgeving, inclusief besturingssysteem. Doordat er een exacte kopie is gemaakt van de omgeving, start alles weer op na het terugzetten van de image. Want ook de bootinstellingen zitten in de image.
Bij onze oplossing is het mogelijk om zowel de complete image als losse files te recoveren. Deze recovery is onafhankelijk van het origineel en kan van zowel een fysieke server naar een virtuele server en naar verschillende hardware. Door de onafhankelijke en complete image online back-up, is het mogelijk een recovery uit te voeren binnen 5 minuten. Het enige wat voor de recovery nodig is, is een werkend apparaat. In geval van nood is de omgeving weer snel online.

Server back-up

Server back-up biedt een externe opslag voor een back-up van zowel fysieke als virtuele servers. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om een back-up te maken van Windows- en Linuxservers, databases zoals MSSQL en MySQGL en Exchange servers. Daarnaast is er de optie om een volledige e-mailbox of losse e-mails te restoren. Ook is het mogelijk om zelf een tijdstip in te stellen wanneer de back-up plaats moet vinden. Dit kan bijvoorbeeld na werktijd, zodat niemand er last van heeft. Een volledige kopie vindt plaats op de eerste dag van de back-up, de dagen daarna worden alleen de wijzigingen en nieuwe gegevens meegenomen in de back-up. Hierdoor ontstaat er een complete back-up van de omgeving.

Het ‘Disaster Recovery plan’

In geval van disaster is er een snelle recovery nodig en daar zorgt de server back-up voor. Onze oplossing maakt het mogelijk om op bestandsniveau bestanden uit de back-up terug te halen en deze te recoveren. Wist je dat het erg belangrijk is om als bedrijf een Disaster Recovery Plan te hebben? Het belangrijkste van een disaster recovery plan is het begrijpen van de grote risico’s die disasters met zich meebrengen, het uitzoeken wat de beste mogelijkheden zijn om een disaster of veel downtime te voorkomen en het implementeren van een goede back-up en disaster recovery oplossing.

Onderstaand whitepaper licht de 5 meest voorkomende disasters binnen het MKB uit, zodat jij als bedrijfseigenaar een gevoel hebt bij de belangen van een goed disaster recovery plan.