4x maatregelen om ransomware aanvallen tegen te gaan

Sinds enkele jaren neemt de dreiging tot ransomware steeds meer toe. Cybercriminelen worden slimmer en handiger waardoor een cyberaanval voor hen ook steeds makkelijker wordt. Daarnaast werkt hybride werken in deze tijd goed in hun voordeel. In 2021 was ransomware een van de populairste cyberaanvallen en daarom willen wij jou helpen om ransomware te beperken! Want niemand wil dat persoonlijke- of werkdocumenten op straat komen, of dat je er niet meer bij kan.

MAATREGEL 1: BLIJF UP-TO-DATE
Sla jij de update meldingen over? Niet meer doen! Cybercriminelen spelen in op verouderde software en hardware. Regelmatige updates uitvoeren is daarom juist belangrijk.

MAATREGEL 2: BACK-UP
Maak back-ups! En dan ook regelmatig. Uit onderzoek van Sophos bleek dat wereldwijd 57% van aangevallen organisaties hun data uiteindelijk terugkregen via hun eigen back-ups. Investeer daarom in een goede back-up. Voor meer informatie over back-up klik hier!

MAATREGEL 3: VIRUSSCANNERS
Antivirusprogramma’s die ook ransomware herkennen kunnen jou heel goed beschermen. Van de Nederlandse bedrijven die begin 2020 werden aangevallen met ransomware, wist bijna een kwart dit tegen te houden met een antivirussoftware! Wij gebruiken ESET-security.

MAATREGEL 4: BLIJF OPLETTEN!
Heel belangrijk: blijf opletten met wat je opent en waar je op klikt. Cybercriminelen gebruiken zwakke plekken in software om je systeem binnen te dringen. Twijfel je of je iets moet openen? Open het niet en neem contact met ons op.

We hebben je nu 4 manieren gegeven om ransomware te voorkomen. Heb je meer informatie nodig over ransomware? Of ben je hiermee getroffen en weet je niet wat je moet doen?

Voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek kun je contact opnemen met ons.